Interieurarchitecten geven inspiratie voor maatwerk

De woonkamer inrichten mag vandaag iets meer betekenen dan een nieuw laagje verf of behang. We verzamelden enkele mooie interieurs – na nieuwbouw of verbouwing – waarbij de eigenaars samenwerkten met interieurarchitecten voor een interieur helemaal in maatwerk.

Doorkijkhaard op maat

Dirk Lievens

Dirk Lievens

De strakke minimalistische doorkijkhaard in deze woonkamer maakt volledig deel uit van het interieur. Hoewel de haard een centrale plaats in deze leefruimte inneemt, overheerst hij niet. Interieurarchitect Dirk Lievens heeft zijn visie op maatwerk in het interieur 100% kunnen toepassen: “Des te minder lijnen en des te minder materialen ik zie, des te mooier het ontwerp.” Om een haard ook technisch goed te laten functioneren, is het heel belangrijk om van in het begin de interieurarchitect bij je (ver-)bouwplannen te betrekken.

Meer info: www.dirklievensinterieur.be

Juiste verlichting

Dario Medaer

Dario Medaer

Bij de verbouwing van deze woonruimte en keuken uit de jaren ’80 verdween de tussenwand tussen beide ruimtes. Interieurontwerper Dario Medaer zorgde zo voor een gezellige mix tussen een open en een gesloten interieur. Over de bestaande vloertegels kwam een keramische tegel van 3 mm dik. Het meubilair is maatwerk en van HPL (high pressure laminaat van Abet laminati) in combinatie met kwartscomposiet (Diresco). Het rode behang geeft een warm accent aan de woonkamer. Interieurarchitect Dario Medaer zorgde ook voor de juiste verlichting waarbij de drie elementaire lichtlagen (algemene, accent- en indirecte verlichting) elkaar overlappen. Ze zijn geprogrammeerd om diverse sferen op te roepen.

Meer info:  Medaer.be

Bibliotheek met bureau

Steven Van Compernol

Steven Van Compernol

In deze oorspronkelijk donkere leefruimte creëerde interieurarchitect Steven Van Compernol meer ruimte en licht, onder andere via een nieuwe dakkoepel en lichte kleuren tegen de muren en op de vloer. Het bureau kreeg een plekje achter de halfopen boekenwand. Op die manier is het bureau afgescheiden van de leefruimte, zonder helemaal afgesloten te zijn. De kastenwand achter de bibliotheekkast kreeg deuren die van plafond tot vloer in één vlak liggen, voor een  ononderbroken geheel. Zo krijgt het maatwerk van de bibliotheek alle aandacht. De houten planken springen uit het muurvlak waardoor er ook plaats is om kleine snuisterijen en kunstwerkjes uit te stallen.

Meer info: Space-design.be

Maatwerk voor dakappartement

Paul Rijs

Paul Rijs

Een dakappartement met schuine wanden inrichten is geen gemakkelijke taak. De eigenaars van dit dakappartement klopten daarom aan bij interieurarchitect Paul Rijs. Die koos voor krijtwitte muren en plafonds doorheen het volledige appartement. Keuken en zithoek lopen naadloos in mekaar over, ook dankzij eenzelfde houten vloer. Het kleurenpallet in dit interieur op maat is eenvoudig gehouden: krijtwitte muren, lichte eik voor de vloer, de keuken en de tafels. De kleur van de blauwe steen rond de haard komt terug in het tapijt en de zetels.

Meer info: Rijs.be

Multifunctionele wand

Foto Liesbeth Goetschalckx voor Sofie De Backer

Foto Liesbeth Goetschalckx voor Sofie De Backer

Interieurarchitect Sofie De Backer kreeg van een klant de vraag om een luchtig en licht interieur voor de woonkamer te ontwerpen met veel bergruimte, een nieuwe haard en een thuiskantoor voor 2 personen. “Waarop ik een open en puur ontwerp maakte, waarin alle functies kunnen worden ‘weggeborgen’ zodat het interieur, als alle kasten gesloten zijn, een oase van rust en licht vormt.” Als de kastdeuren – allemaal maatwerk – open gaan, zorgt dit voor verrassende effecten: achter de witte kasten bij de haard zit de tv-kast helemaal in eikenfineer uitgevoerd. De werktafels bij de boekenkast zijn dan weer helemaal in het zwart afgewerkt. Ook de haldeur is naadloos in de kastenwand opgenomen als ‘valse’ kastdeur.

Meer info: Sofiedebacker.be

Auteur: Gretel Kerkhofs – oktober 2013

Meer over het interieur:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s